Jatketaan

Heti aluksi kiitokset kaikille jotka ovat tänne, Facebookiin tai sähköpostiini kommentoineet edellistä kirjoitustani. En olisi edes arvannut että joku viitsii blogiani edes lueskella…

Ja jatketaan siitä mihin viimeksi jäin, tämä asia kun vaivaa edelleen…

Ei minulla mitään ole sekarotuisia tai paperittomia koiria vastaan, ei ne koirat sille mitään mahda millaisiin oloihin tai millaisista vanhemmista ovat syntyneet. Aidot ja rehelliset vahingon kautta syntyneet mixerit, joiden kasvattaja vahingon satuttua hoitaa narttunsa, synnytyksen ja pennut asianmukaisesti ja etsii pennuille hyvät kodit on ihan ok. Vahinkoja voi sattua kaikista parhaimmillekin :o)

Sen sijaan jo vedotaan vahinkoon toista ja kolmattakin kertaa ei enää voi puhua vahingosta vaan jo tyhmyydestä ellei osaa narttuaan pitää uroksista erillään juoksuaikana.

Myös mixerikasvattajia löytyy jotka kasvattaa ajatuksella, vanhemmat terveystarkastetaan ja hoidetaan asinamukaisesti samoin kun pennutkin. Itse en tällaista toimintaa kannata, mutta periaatteessa se on varmaan ihan ok koirien kannalta ja näillekin koirille löytyy ottajansa.  

Pentutehtaat on ne jotka saa käymään kierroksilla ja näitähän löytyy.

On ihan mixerikasvattajia jotka astuttaa narttunsa jokaisesta juoksusta, ei terveystarkastuksia, ei hoideta kunnolla sen enempää emoa kuin pentujakaan jne. Pahimmissa tapauksissa tällaiset ”kasvattajat” pitää koiriaan yhtenä laumana esimerkiksi piharakennuksessa jossa ne lisääntyvät villisti ja pennut kaupataan ilmaispalstoilla ja viedään jonnekin huoltoasemalle kun ostaja löytyy. Puhelinnumero on otettu ainoastaan tätä varten ja kun kaupat on tehty ja auton takavalot häipyy näkyvistä lakkaa puhelin toimimasta, mahdollisen kauppakirjan nimet osottautuu väärennöksiksi ja pentu aliravituksi ja sairaaksi…

Näitä löytyy myös ns. virallisista kasvattajista. Kasvatetaan kennelnimellä rekisteröityjä pentuja, mutta välijuoksusta pennutetaan nartulla paperittomat pennut tai mixeripennut jotka sitten on myynnissä aviopuolison, lasten tai isovanhempien nimissä. Ilmoituksia seuraamalla ja puhelinnumeroita googlaamalla nämäkin loistavat kasvatusmaailman malliyksilöt erottuu melko helposti. Pyydän että jokainen joka näiden ihmisten kautta on ostanut tai ostamassa pentua ottaisi yhteyttä Kennelliitton ja ilmiantaisi nämä! Tarvitaan omakohtaista tietoa eikä huhupuheita ja arvauksia jotta nämä ihmiset saisivat rekisteröintikiellon tai jopa menettäisivät kennelnimensä, muuta rangaistusta ei tällaisesta toiminnasta saakaan ellei sitten kyseessä ole jo sellaiset olot koirilla että mennään eläinsuojelurikkomusten puolelle…

Ja miksi joka juoksusta ei saisi astuttaa, niinhän susi luonnossakin… mutta kun se susi tekee juoksut kerran vuodessa ja kesy koiramme useimmiten 2 kertaa vuodessa. Raskausaika, synnyttäminen ja imettäminen on nartulle raskasta ja nartun hyvinvoinnin kannalta on hyvin tärkeää että narttu saa tarpeeksi lepo- ja palutumisaikaa ennen seuraavaa pentuetta. Joka juoksusta astuttaminen vuosien ajan vie pahimmassa tapauksessa nartun terveyden ja hengen, pennuissa esiintyy yhä enemmän vammaisia ja elinkyvyttömiä ja muutenkin tämä on hyvin epäeettistä toimintaa, pelkkää rahanhankintaa!

Itse sekarotuisten kasvattaminen ei ole rikollista toimintaa, saati niiden myyminen.

Ja seuraava aihe on aikuisten koirien myyminen. Aikuisesta koirasta luopuminen on turkasen vaikeaa ja todella pitkäaikaisen miettimisen tulos, se on vaikeaa sille yhdenkin koiran omistajalle joka syystä tai toisesta ei voi koiraansa pitää ja ihan samalla lailla minulle vaikka olenkin kasvattaja ja kotona useampi koira. Toki tämä ei ole ongelma jos jokaisen koiran pitää kotona loppuun saakka, mutta joskus sitä tyhmyyttään ihan oikeasti uskoo että koiralla olisi paremmat oltavat muualla.

Meillä on paljon koiria ja varmaan puolet niistä on sellaisia joita ei enää jalostukseen käytetä jos on käytetty lainkaan. Löytyy eläkeläistä, sydänvikaista, epileptikkoa, jalostukseen sopimatonta ja vaikka mitä muuta. Yhdestäkään en luovu ellei ole ihan pakko. Mutta kun koiria on paljon huomaa välillä että elämä laumassa ei ole kaikille koirille ihan paras paikka ja toiset kaipaavat omaa ihmistä ja omaa syliä. Jos tällaisella koiralla on odotettavissa olevaa elämää vielä reippaat 10 vuotta, niin onko oikein pakolla pitää sitä laumassa? Jokaisen koiran kuitenkin ottaa aina sillä ajatuksella että sen pitää kotona loppuun saakka, mutta eikö tällainen ole itsekästä ajattelua silloin jos koira ei voi hyvin niissä oloissa mitä sille on tarjota?

Itse olen niin eläinrakas etten voi itsekkäästi pitää eläintä joka ei meillä viihdy syystä tai toisesta vaan pyrin etsimään sille sellaiset olot jotka sille sopii paremmin jotta se saisi mahdollisimman hyvän elämän…

…riippumatta siitä mitä mieltä muut ovat asiasta.

Sitten loppukevennystä:

Mietin tässä yhtenä iltana ääneen että meillä löytyy kotoa 4 emo-tytär -paria. On Manta ja Zaffi, Jelenka ja Qhikiza, Alia ja Nora sekä Chi-Chi ja Sessan. Tähän Zandra totesi että pareja on 5. Ihmettelin kuka on viides pari. Zandra totesi että Trollet ja Tjorven…

…Muuten ihan hyvä pari tämäkin, mutta Tjorven on poika…

Mainokset
Kategoria(t): Luokittelematon. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Yksi vastaus artikkeliin: Jatketaan

 1. Kati ja karvakamut sanoo:

  Kyllä blogia luetaan ainakin täällä. Joka päivä täytyy tarkastaa, onko tullut mitä uutta ja välillä lukea vanhoja jos et vielä ole päivitellyt =o).

  Ja asiaan itsellä kokemusta aikuisena tulleesta koirasta, siis Ginasta. Ja voin kaikille kertoa, että ei se sopeutuminen sormia napsauttamalla tapahdu. Uusi perhe, uudet ihmiset, uudet säännöt, uudet hajut, mahdolliset uudet koira ja kissa kaverit jne.

  Meillä meni Ginan kanssa se kaksi viikkoa että antoi kunnolla koskea itseään. Ja täysin sopeutunut oli vasta parin kuukauden päästä. Kärsivällisyyttä siis ihmiset!
  Älkää siis luovuttako liian aikaisin vaan antakaa koiran totutella rauhassa.

  -Kati-

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s